De allernieuwste elektrische scooter, de Niu NQi

Lithium-Ion Revolutie

NQi1s 25/45km 60V-26Ah /1500w zwart, wit en matgrijs EURO 5, rijklaar €2499,- 

NQi1s PRO 60V-29Ah / 1500w donker blauw, wit, matzwart en matgrijs, EURO 4,  €2999,- (beperkt leverbaar)

NQi1s SPORT 60V-35Ah/ 1500w donker blauw, wit, matzwart en matgrijs EURO 5,  €3149,-

 

De Niu NQibiedt u 80 kilometer vrijheid met slechts één oplaadbeurt (voor de 25km uitvoering geldt een actieradius van 80km,de 45km uitvoering heeft een actieradius van 50km).

Dit is niet zomaar een scooter, het is uw nieuwe voertuig om een stad te verkennen. Rijd ermee naar het werk, ga erop uit tijdens het weekend. 
NIU: De toekomst van stedelijke verkenning vandaag.

Scooter Leasen: Kan ook via ScooterWeesp

Bereken de kosten per maand Klik hier voor een berekening van de kosten.

 

 

 

Ongelooflijk Lichte Batterij voor Verlengd Bereik

De NIU NQi Civic gebruikt de modernste lithium-ion batterijpakketten (Gefabriceerd door Panasonic, Samsung en LG) met een garantie van twee jaar. Door zijn gewicht van slechts 10 kg (22lbs) kan u de NIU batterij makkelijk dragen voor het opladen op kantoor of thuis. Het 29aH batterijpakket is volledig opgeladen binnen zes uur, levert een bereik van 80km, of ongeveer vier dagen van typisch stadsgebruik.

Details van het batterijpakket.

De vrijheid om de stad rondom u te verkennen begint met het NIU batterijpakket dat gebruik maakt van Lithium Ion batterijcellen van Panasonic, LG, en Samsung. Het is ons gelukt om 29aH opslag in te passen welke een comfortabel bereik van 80km levert en tegelijkertijd slechts 10 kg (22lbs) weegt. De kern van de N1S Civic bestaat uit een op auto’s gebaseerd Battery Management System (BMS) dat het vermogensverbruik regelt en uw veiligheid waarborgt.

Daarbovenop bieden we de NIU nu aan met 2 Jaar Garantie op het batterijpakket.

 

 

Een slimme NIU

Verbonden en Intelligent

GPS / Anti-Diefstal / Traceersysteem / Scooter Diagnostiek / Helpcenter 

In een wereld van verbonden toestellen vroegen we ons af waarom scooters niet met de cloud verbonden zijn. Wij wilden dit veranderen

 

NIU flagshipstore

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: NIU flagshipstore.

"Als Apple een scooter zou maken, zou dit hem zijn," aldus Joseph Constanty (38), internationaal directeur van NIU. Het merk begon in 2015 met de ontwikkeling van elektrische scooters. Inmiddels rijden er zo'n 350.000 NIU-scooters rond en nam het bedrijf vijf designprijzen in ontvangst. 

De timing van de opening van NIU's eerste ­flagshipstore aan de Van Baerlestraat kon bijna niet beter, aangezien de gemeente de binnenstad uitstootvrij wil hebben in 2025.

Tesla

NIU flagshipstore

Van Baerlestraat 108 
1071 BC Amsterdam
020-2404800
https://www.niu.com/nl/

Er is een klein (€2499) en een groter scootermodel (€2999) te koop. "Elke scooter is uitgerust met een batterij - naar dezelfde technologie als elektrische autoproducent ­Tesla - die je thuis of op je werk in zes uur kunt opladen." Oftewel: geen oplaadpalen nodig. "Je scooter is bijna niet te ­stelen; zonder batterij kan geen dief erop wegrijden."

Mocht je zijn vergeten waar je je scooter hebt geparkeerd, dan is er een app. "Daarmee kun je altijd zien waar je scooter is, of de batterij is ­opgeladen en waar je bent geweest," ­aldus Constanty. Met de data kan NIU de scooters op afstand blijven verbeteren; wanneer een update is vereist, krijg je een berichtje. Zo simpel kan het zijn. 

"Het is een scooter voor millennials. Mensen die hun stad groener willen maken, maar ook de stad willen verkennen door naar plekken te gaan waar je normaal gesproken niet komt. Plus: de scooter maakt geen herrie, dus je ziet en hoort alles om je heen. Het is een andere wereld."

Herstart voor e-scooters

 

FOTO LEWIS
Hans Schreuder (l.) en Joseph Constanty van Niu e-scooters.

AMSTERDAM •In veel Chinese steden zijn escooters in de meerderheid. Hier is slechts 4% van de snor- en bromfietsen elektrisch. De Chinese e-scooterfabrikant Niu opent de aanval op deze bijna maagdelijke markt vanuit een in flagshipstore Amsterdam-Zuid.

„We gaan in Europa twintig winkels openen. Amsterdam is de eerste. We hebben hier ook al tachtig dealers uitgekozen”, zegt internationaal verkoopdirecteur Joseph Constanty.

In de etalage van de winkel, die vandaag open gaat, staan twee modellen met een startprijs vanaf €2499. De actieradius bedraagt 80 tot 100 kilometer. De motor is gemaakt door Bosch, de lithium-accu door Panasonic. De accu weegt acht kilo en kan thuis of op kantoor worden opgeladen. Wel wat anders dan de massieve loodaccu’s in goedkope en oudere modellen e-scooters.

Constanty en zijn Nederlandse contact Hans Schreuder verwachten dat de nieuwe generatie escooters zal aanslaan, na de teleurstellingen met de eerste generatie. „Dat kwam mede door de import van elektrische scooters van lage kwaliteit. Ze zagen er lelijk uit en de dealers konden de problemen met die loodaccu’s niet meer aan”, aldus Schreuder.

Via een simkaart zendt de boordcomputer van de Niuscooter informatie over de acceleratie, de accu en de locatie naar een app. „Nee, niet naar China. De informatie hebben we afgeschermd”, zegt Constanty.

In Nederland rijden 681.000 snorfietsen (tot 25 km p/u) en 473.000 bromfietsen (45 km p/u), waarvan slechts circa 42.000 elektrisch. Amsterdam lijkt een goede startlocatie voor Niu. Het gemeentebestuur heeft de stad net taboe verklaard voor snor- en bromfietsen uit 2010 of ouder. Minvermogende overstappers naar escooters krijgen subsidie.

Niu (spreek uit ’New’) bestaat pas drie jaar. Een van de oprichters is Li Yinan, oud-technologie-directeur van Baidu, het Chinese Google. Niu heeft naar eigen zeggen in China al 350.000 e-scooters verkocht. „We zijn daar verreweg marktleider in het segment voor smartscooters met lithiumaccu”, zegt Constanty. Voor Europa heeft Niu dit jaar een bescheiden doelstelling van 10.000 exemplaren. „We willen eerst het merk neerzetten.”

De concurrentie op de Europese markt voor e-scooters is zeer beperkt. Zo komt scootermarktleider Piaggio pas later dit jaar met een elektrische Vespa. Er wordt gefluisterd dat deze minstens €6000 gaat kosten. Ook de Amsterdamse startup Bolt wil dit jaar zijn eerste model uitbrengen. Niudirecteur Constanty is niet bevreesd voor de concurrentie. „Laat ze maar komen. We lopen qua kennis en ervaring drie jaar voor. Bij de eerste 20.000 scooters heb je veel problemen. Dat hadden wij ook.”

NIU opent eerste flagship store in Amsterdam

 door 

  • NIU Flagship store
  • NIU Flagship store
  • NIU Flagship store
  • NIU Flagship store
  • NIU Flagship store
  • NIU Flagship store
  • NIU Flagship store
  • NIU Flagship store

De deuren van NIU’s eerste Europese flagship store zijn sinds deze week geopend. De officiële opening van de e-scooter winkel, gevestigd aan de van Baerlestraat 108 in Amsterdam, vindt op zaterdag 27 januari plaats. NIU is een innovatief en snelgroeiend e-scooter merk uit China dat inspeelt op de wereldwijde groei van e-mobility. De keuze om de eerste Europese flagship store in Amsterdam te openen is gebaseerd op NIU’s overtuiging dat Nederland een sleutelrol speelt in de internationale toekomst van e-scooters.

Europees visitekaartje in Amsterdam
“Nederland is voorloper op technologisch gebied en is mede door de omvang een zeer geschikte testmarkt voor NIU. Nederlanders zijn gehecht aan de vrijheid die tweewielers hen bieden en staan open voor nieuwe innovaties. Dit maakt het voor ons een logische keuze om onze eerste Europese flagship store in Amsterdam te vestigen.” aldus Joseph Constanty, International Director van NIU. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie uitgesproken om in 2025 zo veel mogelijk uitstootvrij te willen zijn op het gebied van verkeer en NIU biedt met de duurzame e-scooter de slimme oplossing in het scootersegment.

800 miljoen kilometer op de teller
NIU is ‘s werelds grootste e-scooter merk en is sinds eind 2017 bij verschillende scooterdealers verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Het innovatieve merk is in 2015 na een succesvolle crowdfunding campagne van start gegaan met de productie van de scooters. Twee jaar later heeft het merk 500 winkels in China en 400 verkooppunten in Europa. Inmiddels rijden er wereldwijd ruim 330.000 e-scooters rond die samen meer dan 800 miljoen kilometer op de teller hebben staan.

NIU gebruikt de grote hoeveelheid ridingdata van alle scooters om de prestaties van de software en nieuwe modellen constant te optimaliseren. Naast de laatste technologie is de vormgeving van de scooter een belangrijk speerpunt van het bedrijf. Zo is NIU meerdere malen in de prijzen gevallen voor het fraaie design van de e-scooters.

Inspelen op de ontwikkelingen in Nederland
NIU is het merk achter de eerste slimme e-scooter in Nederland. Door de NIU Cloud, een app waarmee de scooters 24/7 connected zijn, kan de NIU-software regelmatig updates uitvoeren op bestaande scooters en is het voor de eigenaar mogelijk op afstand de batterijstatus, rijgeschiedenis of locatie van de scooter te controleren. Met de opening van de eerste flagship store in Europa spreekt NIU de ambitie uit om te groeien met hun e-scooters in Nederland en Europa.

“Met de toenemende luchtvervuiling vinden er in Nederland veel veranderingen plaats op het gebied van mobiliteit. De recente milieuzone in Amsterdam is hier een voorbeeld van. Wij weten zeker dat Nederlanders openstaan voor de overstap naar de duurzame e-scooter en met alle ervaring en kennis die wij uit China meenemen kunnen wij hen daarbij helpende hand bieden” aldus Joseph Constanty. De flagship store, op steenworp afstand van het Museumplein, is het meest recente visitekaartje voor NIU. De bezoeker krijgt de mogelijkheid om de verschillende modellen te bekijken, de functionaliteit van de app te ervaren en een ritje op een van de testmodellen te maken.

Scooter en Motor Service Weesp in het Gooi

Pampuslaan 224, 1382JS, Weesp

0294-414108
info@scooterweesp.nl

Whats App: 06-12868539

Openings tijden
maandag     12:00 - 17:30
dinsdag       09:00 - 17:30
woensdag    09:00 - 17:30
donderdag   09:00 - 17:30
vrijdag        09:00 - 16:00
zaterdag     10:00 - 14:00
zondag Gesloten

Lunch 12:00 - 13:00

Betalings mogelijkheden:
Contant, PIN, Lease

Dichts bijzijnde locatie's
Snackbar De Haven
One Fitness Weesp
Houthandel De Vechtstreek
ScooterWeesp

 

Ga naar boven